Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujemy tylko odpowiedniej nakładki do maszynki (do kupienia w każdym sklepie z artykułami gospodarstwa domowego).
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Składniki ciasta siekamy i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Dzielimy na dwie równe częsci. Do jednej dodajemy kakao. Każda owijamy folią i chłodzimy w lodówce przez 1 godzinę. Formujemy wałek . Dobieramy odpowiednią końcówkę, mocujemy w maszynce do mięsa i wyciskamy dowolne kształty. Tniemy na 6-10 cm kawałki. Układamy na blasze wyłożej papierem do pieczenia . Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 20 minut aż się ładnie zrumienią. Przechowujemy w zamkniętych pojemnikach.