Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujemy tylko odpowiedniej nakładki do maszynki (do kupienia w każdym sklepie z artykułami gospodarstwa domowego).
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14781
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1749
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17089
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14781
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1749
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17089
Składniki
Składniki ciasta siekamy i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Dzielimy na dwie równe częsci. Do jednej dodajemy kakao. Każda owijamy folią i chłodzimy w lodówce przez 1 godzinę. Formujemy wałek . Dobieramy odpowiednią końcówkę, mocujemy w maszynce do mięsa i wyciskamy dowolne kształty. Tniemy na 6-10 cm kawałki. Układamy na blasze wyłożej papierem do pieczenia . Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 20 minut aż się ładnie zrumienią. Przechowujemy w zamkniętych pojemnikach.