Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z białą czekoladą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,30 zł
<strong>Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>
Drożdże pokrusz do dużej miski, zalej mlekiem, zamieszaj. Posyp łyżką cukru i solą, odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce. Masło stop, ostudź. Do drożdży wbij jajko i wlej masło, mieszaj, stopniowo dosypując mąkę i resztę cukru. Ciasto wyrób. Odstaw na godzinę.
Banany obierz, pokrój na plasterki. Czekoladę podziel na kostki. Z ciasta uformuj placuszki, ułóż kostkę czekolady i plasterek banana. Dokładnie zlep, uformuj w dłoniach kulki. Ułóż na natłuszczonej blaszce w dość dużych odstępach. Piecz ok. 35 minut w temp. 180°C. Ciastka wyjmij z piekarnika, od razu posmaruj białkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie