Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4847
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7480
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 991
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4847
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7480
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 991
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Poprzedniego dnia -cytrynę pokroić w plasterki i zasypać cukrem.
Dnia właściwego dla powstania ciasteczek- mąkę, masło , cukier,cukier waniliowy, proszek do piecz.,żółtka zagnieść szybko dodając tyle mleka by ciasto odchodziło od dłoni, pod koniec dodać utartą czekoladę i wmieszać ją do ciasta - ciasto schłodzić ok.1 godz.
Cytrynę (bez soku , który można zużyć do herbaty) pokroić drobniutko. Z ciasta urywać kawałki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko rozpłaszczać i posypać borówkami i cytryną. Piec na nasmarowanej tłuszczem blasze - ok.10 min do zrumienienia (190 st)
Smacznego.