Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13637
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13637
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Poprzedniego dnia -cytrynę pokroić w plasterki i zasypać cukrem.
Dnia właściwego dla powstania ciasteczek- mąkę, masło , cukier,cukier waniliowy, proszek do piecz.,żółtka zagnieść szybko dodając tyle mleka by ciasto odchodziło od dłoni, pod koniec dodać utartą czekoladę i wmieszać ją do ciasta - ciasto schłodzić ok.1 godz.
Cytrynę (bez soku , który można zużyć do herbaty) pokroić drobniutko. Z ciasta urywać kawałki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko rozpłaszczać i posypać borówkami i cytryną. Piec na nasmarowanej tłuszczem blasze - ok.10 min do zrumienienia (190 st)
Smacznego.