Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkiem
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1254
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3420
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1013
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1254
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3420
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1013
Składniki
Ciasto francuskie wyciągam z lodówki pól godziny przed przygotowywaniem ciasteczek. W tym czasie jabłko obieram ze skórki, wydrążam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Do jabłek dodaje cynamon i cukier. Ciasto dzielę na 12 kawałków. Na każdym kawałku na jednej połowie robię nożykiem trzy otwory a na drugą połowę kawałka nakładam jabłka. Przykrywam częścią z otworami. Boki smaruje białkiem a następnie zlepiam całość przy pomocy widelca. ( Patrz film poniżej :)) Gotowe ciasteczka przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smaruje rozmąconym żółtkiem. Piekę 12-15 minut w temperaturze 210 stopni. Gotowe Ciastka jeszcze ciepłe polewam cukrem pudrem. Smacznego!