Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe ciasteczka do dobrej herbatki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112882
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 180
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 407
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 423
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 758
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112882
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 180
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 407
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 423
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 758
Składniki
Wykonanie: Obie mąki posiekać z masłem, dodać żółtka, śmietanę, szczyptę soli i zagnieść półfrancuskie ciasto. Następnie zostawić w temperaturze pokojowej do następnego dnia.
Po czym rozwałkować ciasto na stolnicy wysypanej mąką, wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.