Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe ciasteczka do dobrej herbatki.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12743
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12743
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Składniki
Wykonanie: Obie mąki posiekać z masłem, dodać żółtka, śmietanę, szczyptę soli i zagnieść półfrancuskie ciasto. Następnie zostawić w temperaturze pokojowej do następnego dnia.
Po czym rozwałkować ciasto na stolnicy wysypanej mąką, wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.