Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, kruche ciasteczka.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
1. czekoladę i orzechy siekamy w drobną kostkę
2. mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy jajko, masło, cukier puder oraz sól i zagniatamy ciasto
3. do ciasta dodajemy posiekane orzechy i czekoladę i dokładnie mieszamy
4. blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
5. odrywamy kawałek ciasta i formujemy z niego kulkę wielkości orzecha włoskiego, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem i palcami spłaszczamy
6. blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 5 minut (aż się zarumienią)