Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, kruche ciasteczka.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 952
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4751
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3252
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 952
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4751
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3252
Składniki
1. czekoladę i orzechy siekamy w drobną kostkę
2. mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy jajko, masło, cukier puder oraz sól i zagniatamy ciasto
3. do ciasta dodajemy posiekane orzechy i czekoladę i dokładnie mieszamy
4. blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
5. odrywamy kawałek ciasta i formujemy z niego kulkę wielkości orzecha włoskiego, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem i palcami spłaszczamy
6. blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 5 minut (aż się zarumienią)