Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche i łatwo się je robi :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4977
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4977
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Składniki
Przesiewamy mąkę, dodajemy kostkę margaryny i śmietanę. Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto odstawić do lodówki na 0,5-1 h żeby potem łatwiej je rozwałkować. W miedzy czasie obieramy jabłka, wykrajmy gniazda nasienne i kroimy w nie dużą kostkę. Rozwałkowane ciasto kroimy na kwadraty, mniej więcej 8 x 8 cm. Na środek każdego kwadratu kładziemy pokrojone jabłko, posypujemy cukrem (jak ktoś lubi można tez dodać cynamon) i zawijamy rogi kwadratu do środka. Tak gotowe ciasteczka wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 45 minut w 180 - 200st. do czasu aż się lekko zezłocą. Czas pieczenia zależny jest od wielkości i ilości ciasteczek, ale będzie widać kiedy są gotowe :) Na koniec polać lukrem, smacznego!