Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche i łatwo się je robi :)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 420
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 420
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Przesiewamy mąkę, dodajemy kostkę margaryny i śmietanę. Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto odstawić do lodówki na 0,5-1 h żeby potem łatwiej je rozwałkować. W miedzy czasie obieramy jabłka, wykrajmy gniazda nasienne i kroimy w nie dużą kostkę. Rozwałkowane ciasto kroimy na kwadraty, mniej więcej 8 x 8 cm. Na środek każdego kwadratu kładziemy pokrojone jabłko, posypujemy cukrem (jak ktoś lubi można tez dodać cynamon) i zawijamy rogi kwadratu do środka. Tak gotowe ciasteczka wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 45 minut w 180 - 200st. do czasu aż się lekko zezłocą. Czas pieczenia zależny jest od wielkości i ilości ciasteczek, ale będzie widać kiedy są gotowe :) Na koniec polać lukrem, smacznego!