Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche i łatwo się je robi :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10711
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6166
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13059
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4810
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10711
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6166
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13059
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4810
Składniki
Przesiewamy mąkę, dodajemy kostkę margaryny i śmietanę. Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto odstawić do lodówki na 0,5-1 h żeby potem łatwiej je rozwałkować. W miedzy czasie obieramy jabłka, wykrajmy gniazda nasienne i kroimy w nie dużą kostkę. Rozwałkowane ciasto kroimy na kwadraty, mniej więcej 8 x 8 cm. Na środek każdego kwadratu kładziemy pokrojone jabłko, posypujemy cukrem (jak ktoś lubi można tez dodać cynamon) i zawijamy rogi kwadratu do środka. Tak gotowe ciasteczka wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 45 minut w 180 - 200st. do czasu aż się lekko zezłocą. Czas pieczenia zależny jest od wielkości i ilości ciasteczek, ale będzie widać kiedy są gotowe :) Na koniec polać lukrem, smacznego!