Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne , szybkie ciasteczka do kawy i nie tylko
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10993
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13261
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5024
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10993
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13261
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5024
Składniki
całe orzechy podprażyć jak przestygną zmielić mąkę posiekać z żółtkami masłem i cukrem , zawinąć w folię włożyć do zamrażalnika na 10 min białka ubijamy z cukrem i gdy są już dobrze ubite dodajemy mielone orzechy ciasto rozwałkowac szklanką wykrawać kółka , na kazde kółeczko nałożyć 1/2łyżeczki kajmaku i wiśnie następnie pianę , ciasteczko skleić z czterech stron tworząc miseczkę , można teraz uzupełnic jeszcze pianą pieczemy 20-30 min w tem 180c