Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne okazje, przyjęcia rodzinne, można je również zabrać na piknik lub w podróż.
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 909
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6591
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 909
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6591
Składniki
Jajko utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym i solą, dodaj mleko, olej, wszystko dokładnie wymieszaj, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, na koniec dodaj kawę. Zagnieść ciasto, wstaw do lodówki na około 30 minut.
Odrywaj z ciasta małe kawałki, formuj kulki, lekko spłaszcz i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 10 -13 minut w temperaturze 180 st.