Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kruche ciasteczka z makiem i skórką z cytryny
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 102
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 536
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 240
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 182
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 102
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 536
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 240
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 182
Składniki
Cytrynę umyć, sparzyć gorącą wodą i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Mąkę zmieszać na stolnicy z cukrem, dodać mak i otartą skórkę, sok z połowy cytryny, i margarynę oraz żółtko. Zgnieść ciasto, wyciąć ciasteczka za pomocą foremki lub szklanki i piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 10- 12 minut.