Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kruche, bardzo smakowite ciasteczka z dodatkiem kurkumy i cytrynowej nuty. Na środku każdego z nich znajduje się oczko z truskawkowej marmolady, która jeszcze bardziej rozpieszcza nasze kubki smakowe. Ciasteczka są idealne na mały deser. Świetnie smakują z filiżanką latte lub ciepłym kakao :) Znikają błyskawicznie :D
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10224
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 185
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 27
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 23
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65198
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 803
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10224
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 185
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 27
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 23
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65198
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 803
Składniki
Masło, cukier i jajka ucieramy na jednolitą i gładką masę. Możemy to zrobić za pomocą miksera. Do masy dodajemy także kilka kropel aromatu cytrynowego.
Do powstałej masy dodajemy mąkę, kurkumę oraz proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, które owijamy w folię spożywczą i wstawiamy na około 15 minut do zamrażarki.
Po tym czasie ciasto rozwałkowyjemy, podsypując je delikatnie mąką i wycinamy kształy. Ciasteczka będą składane, więc wycinamy tyle samo spodów, co ich górnej części, z tym, że w tej ostatniej wycinamy dodatkową dziurkę za pomocą mniejszej foremki.
Spody przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku każdego z nich układamy marmoladę truskawkową i przykrywamy ciasteczkiem z dziurką.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 10 minut.
Ciasteczka są gotowe po ostudzeniu i odpowiednim stężeniu marmolady
Życzę smaczego! :)
:)