Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kruche, bardzo smakowite ciasteczka z dodatkiem kurkumy i cytrynowej nuty. Na środku każdego z nich znajduje się oczko z truskawkowej marmolady, która jeszcze bardziej rozpieszcza nasze kubki smakowe. Ciasteczka są idealne na mały deser. Świetnie smakują z filiżanką latte lub ciepłym kakao :) Znikają błyskawicznie :D
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12968
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12968
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
Masło, cukier i jajka ucieramy na jednolitą i gładką masę. Możemy to zrobić za pomocą miksera. Do masy dodajemy także kilka kropel aromatu cytrynowego.
Do powstałej masy dodajemy mąkę, kurkumę oraz proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, które owijamy w folię spożywczą i wstawiamy na około 15 minut do zamrażarki.
Po tym czasie ciasto rozwałkowyjemy, podsypując je delikatnie mąką i wycinamy kształy. Ciasteczka będą składane, więc wycinamy tyle samo spodów, co ich górnej części, z tym, że w tej ostatniej wycinamy dodatkową dziurkę za pomocą mniejszej foremki.
Spody przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku każdego z nich układamy marmoladę truskawkową i przykrywamy ciasteczkiem z dziurką.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 10 minut.
Ciasteczka są gotowe po ostudzeniu i odpowiednim stężeniu marmolady
Życzę smaczego! :)
:)