Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam pyszne mini roladki z ciasta kruchego z dodatkiem mąki kukurydzianej. Miałam mały dylemat, czy użyć nutelli, czy masła orzechowego. Masło orzechowe wygrało :)
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1407
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2458
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2266
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 241
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2254
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1407
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2458
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2266
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 241
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2254
Składniki
Wszystkie składniki z wyjątkiem masła orzechowego, dajemy do miski. Mąkę oczywiście należy przesiać. Wszystkie składniki łączymy. Formujemy kulkę, którą rozwałkowujemy na folii Jeżeli ciasto przywiera do wałka, posypujemy mąką kukurydzianą.
Smarujemy masłem orzechowym.
Ciasto zwijamy za pomocą folii w wałek. Końce folii spinamy. Wałek ciasta umieszczamy w zamrażarce na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w poprzek na krążki. Piekłam 15 minut w 180* Smacznego życzę :)