Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, chrupiące i mocno orzechowy. Genialne ciasteczka z masła orzechowego z kawałkami gorzkiej czekolady.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 801
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22792
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 801
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22792
Składniki
Czekoladę kroimy w małe kostki. Wkładamy do lodówki. Masło, masło orzechowe i cukier ucieramy mikserem. Dodajemy pozostałe składniki. Ciasto będzie dość gęste. Na końcu dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy łyżką. Odrywamy kawałek ciasta, formujemy kulkę, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z tej porcji wyszło mi 17 ciastek.
Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut, do lekkiego zarumienienia boków. Ciasteczka zostawiamy do ostygnięcia. Jest to trudne, bo pachną jak marzenie ;). Najlepsze są następnego dnia.