Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, bardzo sycące, choć niezbyt słodkie ciasteczka z masłem orzechowym i drobinkami czekolady uwiodą smakiem każdego łasucha. Do tych ciasteczek najlepsze będzie kremowe masło orzechowe.
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1396
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2436
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2250
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1396
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2436
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2250
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2233
Składniki
Oba rodzaje masła utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Cały czas ucierając dodawać kolejno po jednym jajku. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z solą i sodą oczyszczoną i wlać kilka kropli aromatu waniliowego. Ucierać, aż składniki się połączą, dodać 2/3 opakowania posypki czekoladowej i wymieszać na niskich obrotach miksera.
Z ciasta uformować kulki o średnicy około 2 cm, ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, lekko spłaszczyć i udekorować pozostałą posypką czekoladową
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut lub do lekkiego zbrązowienia.