Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe ciasteczka które pachną orzechami sa mięciutkie i pyszne,można je też wykonać w wersji z dżemem .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10898
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13197
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10898
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13197
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4941
Składniki
Ser,mąkę margarynę cukier i proszek do pieczenia wyłożyć na stolnicę i posiekać nożem aby składniki sie połączyly,następnie zagnieść rękami na gładkie ciasto , jeśli się lepi do rąk dodać troche mąki.Białka ubić na sztywno następnie dosypać powoli cukier i ubijać aż cukier prawie sie rozpuści,delikatnie wymieszać z żółtkami i orzechami.Ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty na środku kwadrata połozyć trochę pianki orzechowej wszyskie rogi podnieś do góry i zlepić kopertę mocno ściskajac łaczenia(podczas pieczenia łączenia sie roschylają) .Ciastka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce,piec na złoty kolor w 180 stopniach,upieczone polać polewą czekoladową.Życzę smacznego.