Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe ciasteczka które pachną orzechami sa mięciutkie i pyszne,można je też wykonać w wersji z dżemem .
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30627
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29362
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30627
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29362
Składniki
Ser,mąkę margarynę cukier i proszek do pieczenia wyłożyć na stolnicę i posiekać nożem aby składniki sie połączyly,następnie zagnieść rękami na gładkie ciasto , jeśli się lepi do rąk dodać troche mąki.Białka ubić na sztywno następnie dosypać powoli cukier i ubijać aż cukier prawie sie rozpuści,delikatnie wymieszać z żółtkami i orzechami.Ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty na środku kwadrata połozyć trochę pianki orzechowej wszyskie rogi podnieś do góry i zlepić kopertę mocno ściskajac łaczenia(podczas pieczenia łączenia sie roschylają) .Ciastka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce,piec na złoty kolor w 180 stopniach,upieczone polać polewą czekoladową.Życzę smacznego.