Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ciasteczka dla fanów sezamu i pasty tahini, kruchutkie i mega sezamowe.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12896
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4643
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12896
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4643
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Trochę trudno się lepi więc można dodać parę łyżek wody.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 10-15 minut.
Studzimy i przekładamy do szczelnego pojemnika, ale mnie najbardziej smakowały ciepłe ;))