Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja robiłam wersję z figą, daktylami i żurawina, ale możecie użyć rodzynek, suszonych moreli albo innych ulubionych bakalii.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3314
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 841
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3314
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 841
Składniki
Daktyle i figi kroimy na małe kawałki. Orzechy nerkowca tłuczemy lub kroimy na kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto trzeba dość długo zagniatać. Nie martwcie się, jeśli ciasto będzie sypkie - takie powinno być :)
Formujemy ciasteczka. Ważne, aby mocno je ugnieść - nie będą się rozsypywały po upieczeniu. Z porcji w tym przepisie wyszły mi 24 ciasteczka. Są pyszne i bardzo sycące Pieczemy w 190 stopniach, około 20-25 minut