Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja robiłam wersję z figą, daktylami i żurawina, ale możecie użyć rodzynek, suszonych moreli albo innych ulubionych bakalii.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Daktyle i figi kroimy na małe kawałki. Orzechy nerkowca tłuczemy lub kroimy na kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto trzeba dość długo zagniatać. Nie martwcie się, jeśli ciasto będzie sypkie - takie powinno być :)
Formujemy ciasteczka. Ważne, aby mocno je ugnieść - nie będą się rozsypywały po upieczeniu. Z porcji w tym przepisie wyszły mi 24 ciasteczka. Są pyszne i bardzo sycące Pieczemy w 190 stopniach, około 20-25 minut