Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są miękkie i lekko kwaskowate. Warte upieczenia, szczególnie w maju, gdy rabarbar jest już powszechnie dostępny.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31028
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3682
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5549
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31028
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3682
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5549
Składniki
Przygotować blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ubić jajka z cukrem , aż zbieleją i powiększą objętość. Dodać pokrojone masło. Ubijać nadal, aż będzie jednolita masa. W dwóch-trzech porcjach dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Najpierw ubijać mikserem, a gdy ciasto stanie się dość gęste można mąkę wmieszać łopatką czy łyżką. Na koniec dodać obrany i drobno pokrojony rabarbar Również wmieszać go do ciasta. Gotowe ciasto dosyć się klei, więc radzę wykładać na blaszkę przy pomocy dwóch łyżek maczanych w ciepłej wodzie. Tworzyć małe "górki". Zachować znaczne odstępy, gdyż w czasie pieczenia ciastka się "rozleją". Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.