Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są miękkie i lekko kwaskowate. Warte upieczenia, szczególnie w maju, gdy rabarbar jest już powszechnie dostępny.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17319
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 342
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3664
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 120
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 169
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17319
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 342
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3664
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 120
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 169
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 98
Składniki
Przygotować blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ubić jajka z cukrem , aż zbieleją i powiększą objętość. Dodać pokrojone masło. Ubijać nadal, aż będzie jednolita masa. W dwóch-trzech porcjach dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Najpierw ubijać mikserem, a gdy ciasto stanie się dość gęste można mąkę wmieszać łopatką czy łyżką. Na koniec dodać obrany i drobno pokrojony rabarbar Również wmieszać go do ciasta. Gotowe ciasto dosyć się klei, więc radzę wykładać na blaszkę przy pomocy dwóch łyżek maczanych w ciepłej wodzie. Tworzyć małe "górki". Zachować znaczne odstępy, gdyż w czasie pieczenia ciastka się "rozleją". Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.