Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są miękkie i lekko kwaskowate. Warte upieczenia, szczególnie w maju, gdy rabarbar jest już powszechnie dostępny.
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 144
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 468
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 29
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1215
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4682
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 144
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 468
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 29
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1215
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4682
Składniki
Przygotować blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ubić jajka z cukrem , aż zbieleją i powiększą objętość. Dodać pokrojone masło. Ubijać nadal, aż będzie jednolita masa. W dwóch-trzech porcjach dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Najpierw ubijać mikserem, a gdy ciasto stanie się dość gęste można mąkę wmieszać łopatką czy łyżką. Na koniec dodać obrany i drobno pokrojony rabarbar Również wmieszać go do ciasta. Gotowe ciasto dosyć się klei, więc radzę wykładać na blaszkę przy pomocy dwóch łyżek maczanych w ciepłej wodzie. Tworzyć małe "górki". Zachować znaczne odstępy, gdyż w czasie pieczenia ciastka się "rozleją". Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.