Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas :-) Waniliowe, kruche, smaczne ciasteczka z Rudolfem przygotowałam z moją córcią Natalką. Super kreatywna zabawa dla dziecka i co za przyjemność. Takie ciasteczka można schrupać, mogą one być słodkim upominkiem lub można powiesić je po prostu na choince. Zachęcam do upieczenia :-).
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 21
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 145
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1322
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 21
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 145
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1322
Składniki
Ciasto - składniki na około 40 ciastek Wszystkie składniki umieścić w misie, posiekać szybko nożem, krótko wyrobić, do połączenia. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut (można zarobić ciasto dzień wcześniej). Po schłodzeniu, odrywać kawałki ciasta i wałkować na grubość około 3 mm, podsypując delikatnie mąką. Wykrawać okrągłe kształty. Układać na papierze do pieczenia, zachowując nieduże odstępy. Piec w temperaturze 180ºC przez około 12 minut na złoty kolor.
Dekoracja Na ostudzone ciasteczka przy pomocy lukru lub czekolady przyklejać noski, dekorować czekoladą wyciskaną z tutki papierowej lub foliowego worka do dekoracji. Smacznego!