Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2251
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4809
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 81
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2251
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4809
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 81
Składniki
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do miski, dodać mąkę, miękkie masło, szczyptę soli i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować tylko nie za cienko. Wykrawać różne kształty ciasteczek i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciasteczko posmarować rozmąconym żółtkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor. Po posmarowaniu ciasteczek żółtkiem można posypać je kminkiem.