Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na podstawie przepisu Nigelli Lawson. Jeśli przechowujesz je w metalowej puszcze, bardzo długo zachowują świeżość.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 149
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 37
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 100
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 254
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5378
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 149
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 37
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 100
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 254
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5378
Składniki
W misce zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól.
Zmiksuj masło i cukier (dwa rodzaje) na gładką masę. Dodaj jajko. Dwie buteleczki aromatu waniliowego rozrób w 1/3 szklanki wody i dodaj do masy.
Połącz obydwie masy i delikatnie zmieszaj z białą czekoladą, żurawinami i orzechami.
Wstaw ciasto do zamrażalnika na 10 minut.
Łyżką uformuj z ciasta małe kulki i ułóż je na papierze do pieczenia. Przyciśnij każdą porcję ciasta widelcem, aby była płaska.
Piecz w temp. 175 stopni przez 20-25 minut, aż ciasteczka staną się jasnozłociste.
Poczekaj, aż ciasteczka przestygną (przynajmniej 5 minut). Potem delikatnie zdejmij je z blachy. Zanim podasz je gościom, poczekaj, aż całkiem ostygną. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.