Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na podstawie przepisu Nigelli Lawson. Jeśli przechowujesz je w metalowej puszcze, bardzo długo zachowują świeżość.
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 380
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 91
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 82
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 380
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 91
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 82
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 176
Składniki
W misce zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól.
Zmiksuj masło i cukier (dwa rodzaje) na gładką masę. Dodaj jajko. Dwie buteleczki aromatu waniliowego rozrób w 1/3 szklanki wody i dodaj do masy.
Połącz obydwie masy i delikatnie zmieszaj z białą czekoladą, żurawinami i orzechami.
Wstaw ciasto do zamrażalnika na 10 minut.
Łyżką uformuj z ciasta małe kulki i ułóż je na papierze do pieczenia. Przyciśnij każdą porcję ciasta widelcem, aby była płaska.
Piecz w temp. 175 stopni przez 20-25 minut, aż ciasteczka staną się jasnozłociste.
Poczekaj, aż ciasteczka przestygną (przynajmniej 5 minut). Potem delikatnie zdejmij je z blachy. Zanim podasz je gościom, poczekaj, aż całkiem ostygną. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.