Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy za oknem mróz, kubek gorącej herbaty i kilka kruchych ciasteczek. :)
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 523
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 235
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 179
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 523
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 235
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 179
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść, tworząc gładką masę. Uformować kulę i włożyć do lodówki na 15 -20 minut.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 0,5 cm i wyciąć kółka o śr. 5 cm. Układać na blasze i piec ok. 12 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Masę cukrową rozwałkować, aby powstał cieniutki placek. Wyciąć tyle śnieżynek (wyciskarką do masy cukrowej), ile wyszło ciastek. Gotowe śnieżynki odłożyć na papier do pieczenia.
Z cukru pudru, wody i barwnika zrobić lukier. Posmarować nim ciastka i ułożyć śnieżynki zanim lukier zastygnie. Pozostawić do zastygnięcia. Smacznego :)