Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki lub do zabrania w podróż, na piknik czy do pracy. Po upieczeniu przechowuj je w szklanym lub metalowym pudełku.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1447
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14956
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1447
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14956
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Składniki
Zalej kawę gorącą wodą, odstaw. Do misy przesiej obie mąki, cukier puder, kakao, dodaj masło , żółtka, oraz kawę, zagnieść ciasto. Z ciasta odrywaj maleńkie kawałki i formuj kształt walca . Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą wykałaczki rób w ciasteczkach zagłębienia przez środek ciastka. Piecz około 10 minut w temperaturze 160 st.