Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, chrupiące, zdrowe z nutką czekolady :-)
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2815
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 597
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 189
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 703
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 268
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2815
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 597
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 189
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 703
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 268
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, dalej ucierać. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać ręką, dodać resztę składników, zagnieść ciasto. Nabierać ciasto łyżeczką, formowac małe kulki, kłaść na wysmarowaną tłuszczem blachę i lekko spłaszczać. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 min.
Ciastka nalezy zdejmowac z blachy, gdy są ciepłe, są miękkie i nie kruszą się, Po wystygnięciu są chrupiące i kruche. Można przechowwać w zamkniętym pudełku lub puszce, wtedy zmiękną, Pyszne są zarówno miękkie jak i chrupiące :-). Wystudzone ciastka można posmarować stopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Smacznego :-)