Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, chrupiące, zdrowe z nutką czekolady :-)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10035
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9071
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6426
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10035
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9071
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6426
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, dalej ucierać. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać ręką, dodać resztę składników, zagnieść ciasto. Nabierać ciasto łyżeczką, formowac małe kulki, kłaść na wysmarowaną tłuszczem blachę i lekko spłaszczać. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 min.
Ciastka nalezy zdejmowac z blachy, gdy są ciepłe, są miękkie i nie kruszą się, Po wystygnięciu są chrupiące i kruche. Można przechowwać w zamkniętym pudełku lub puszce, wtedy zmiękną, Pyszne są zarówno miękkie jak i chrupiące :-). Wystudzone ciastka można posmarować stopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Smacznego :-)