Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, chrupiące, zdrowe z nutką czekolady :-)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 474
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 610
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17064
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 474
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 610
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17064
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, dalej ucierać. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać ręką, dodać resztę składników, zagnieść ciasto. Nabierać ciasto łyżeczką, formowac małe kulki, kłaść na wysmarowaną tłuszczem blachę i lekko spłaszczać. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 min.
Ciastka nalezy zdejmowac z blachy, gdy są ciepłe, są miękkie i nie kruszą się, Po wystygnięciu są chrupiące i kruche. Można przechowwać w zamkniętym pudełku lub puszce, wtedy zmiękną, Pyszne są zarówno miękkie jak i chrupiące :-). Wystudzone ciastka można posmarować stopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Smacznego :-)