Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ekspresowe w przygotowaniu ciastka, smakiem przypominają pieguski. Zaraz po upieczeniu są chrupiące lecz przechowywane w zamknietym pojemniku - przyjemnie miękną :-)
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 35
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 75950
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 63
Krewetki w chrupiącym papierze ryżowym to świetna i efektowna przekąska. Są b...
Odsłon: 34
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 35
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 75950
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 63
Krewetki w chrupiącym papierze ryżowym to świetna i efektowna przekąska. Są b...
Odsłon: 34
Składniki
Miękkie masło lub margarynę należy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i nadal miksowac do połączenia składników. Mąkę przesiać razem z solą i sodą i dodać do masy. Zmiksować do połączenia składników. Obie czekolady pokroić w średnie kawałki, wsypać do ciasta i wymieszać łyżką. Z ciasta formować kulki i lekko je spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 min (do zrumienienia). Smacznego :-)