Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i miękkie ciastka, proste w przygotowaniu. Przepis zaczerpnięty ze strony "mojewypieki". Z porcji wychodzi ok. 15 szt.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3847
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3847
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Składniki
Margarynę rozpuścić, ostudzić. Jajka utrzeć z mlekiem, dodać mąkę, cukier, amoniak, na końcu osudzoną margarynę. Razem utrzeć. Nakładać na wysmarowaną tłuszczem blachem ok. 2 łyżki ciasta. Robić duże odstępy, bo ciastka mocno rosną. Piec ok. 15 min w temp. 160 st. (aż się zarumienią). Przygotować lukier: cukier puder rozetrzeć z gorącą wodą i sokiem z cytyny. Gęstość lukru regulować ilością wody i soku. Wystudzone ciastka smarować lukrem po płaskiej stronie ciastek.