Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wielu z Was zapewne kojarzą się z dzieciństwem i słusznie. Można je z powodzeniem upiec w domu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2899
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6509
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2899
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6509
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy-miksujemy chwilę do rozpuszczenia się cukru-dodajemy żółtka i przesianą mąkę-mieszamy delikatnie do połączenia się składników.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy niewielkie ciasteczka (szprycą z okrągłą końcówką) Posypujemy je makiem.
Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.Ostudzone ciasteczka przekładamy dżemem lub powidłami