Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wielu z Was zapewne kojarzą się z dzieciństwem i słusznie. Można je z powodzeniem upiec w domu.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 75
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4843
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 75
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4843
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy-miksujemy chwilę do rozpuszczenia się cukru-dodajemy żółtka i przesianą mąkę-mieszamy delikatnie do połączenia się składników.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy niewielkie ciasteczka (szprycą z okrągłą końcówką) Posypujemy je makiem.
Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.Ostudzone ciasteczka przekładamy dżemem lub powidłami