Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka francuskie z bananem i czekoladą to niesamowicie prosta w przygotowaniu, słodka przekąska w sam raz na podwieczorek przy kawie lub herbacie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 29
Polecam.
Odsłon: 81
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 46
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 29
Polecam.
Odsłon: 81
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 46
Składniki
Banany kroimy w plastry.
Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy z niego około 10 jednakowych kwadratów. Na każdym kawałku ciasta umieszczamy kilka plastrów banana, owoce posypujemy startą na tarce czekoladą. Ciastka składamy w trójkąty a brzegi lekko dociskamy widelcem. Koperty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st.C.