Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4142
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 612
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17310
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3207
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 187
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4142
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 612
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17310
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3207
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 187
Składniki
Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka do 500 ml. Wystudzić.
Ciasto rozwinąć i pokroić na ok. 6 kwadratów. Po jednej stronie każdego kwadratu nakładać porcję budyniu (łyżką czy szprycą) tak aby warstwa równo pokrywała połowę kwadratu. Nakryć drugą połową, brzegi zlepić widelcem. Ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15-20 min w temp. 220 st.