Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13686
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1189
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13686
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1189
Składniki
Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka do 500 ml. Wystudzić.
Ciasto rozwinąć i pokroić na ok. 6 kwadratów. Po jednej stronie każdego kwadratu nakładać porcję budyniu (łyżką czy szprycą) tak aby warstwa równo pokrywała połowę kwadratu. Nakryć drugą połową, brzegi zlepić widelcem. Ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15-20 min w temp. 220 st.