Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11013
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11013
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 100
Składniki
Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka do 500 ml. Wystudzić.
Ciasto rozwinąć i pokroić na ok. 6 kwadratów. Po jednej stronie każdego kwadratu nakładać porcję budyniu (łyżką czy szprycą) tak aby warstwa równo pokrywała połowę kwadratu. Nakryć drugą połową, brzegi zlepić widelcem. Ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15-20 min w temp. 220 st.