Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1966
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101757
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6191
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1966
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101757
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6191
Składniki
Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka do 500 ml. Wystudzić.
Ciasto rozwinąć i pokroić na ok. 6 kwadratów. Po jednej stronie każdego kwadratu nakładać porcję budyniu (łyżką czy szprycą) tak aby warstwa równo pokrywała połowę kwadratu. Nakryć drugą połową, brzegi zlepić widelcem. Ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15-20 min w temp. 220 st.