Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu francuskie ciastka. Smakują identycznie jak te z cukierni. Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. W szybki sposób możemy cieszyć się czymś słodkim do kawy.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243075
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243075
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny brzeg (aby łatwo skleić ciasto). Na masie twarogowej układamy po kilka plasterków brzoskwiń. Każdy kwadrat składamy w trójkąt. Brzegi dociskamy widelcem, wierzch ciastka nacinamy ostrym nożem. Ciasta pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym do 200*C piekarniku. Pieczemy przez 20 minut. Musimy obserwować czy ciastka są już rumiane.