Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka smakują nawet kilka dni po ich zrobieniu.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Cytrynę sparzyć. Zetrzeć skórkę na tarce z cienkimi oczkami. Margarynę utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodać jajko i ciepłe mleko. Dalej ucierać. Potem dodać mąkę, kakao i skórkę. Wyrobić ciasto ręcznie.
Rozwałkować ciasto na grubość nie większą niż 5mm. Foremką powycinać ciasteczka. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać ciasteczka. Piec ok.15 min w temp.180st.
Lukier- cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny. Sok dodawać stopniowo tyle , aby masa była gęsta. Lukier przełożyć do szprycy (można też łyżeczką) i nakładać na zimne ciasteczka. Zostawić do zastygnięcia.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Wystudzoną przełożyć do szprycy z małym otworkiem. Wycisnąć paseczki na stężały lukier.