Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka smakują nawet kilka dni po ich zrobieniu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8593
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7104
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4848
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327673
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8593
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7104
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4848
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327673
Składniki
Cytrynę sparzyć. Zetrzeć skórkę na tarce z cienkimi oczkami. Margarynę utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodać jajko i ciepłe mleko. Dalej ucierać. Potem dodać mąkę, kakao i skórkę. Wyrobić ciasto ręcznie.
Rozwałkować ciasto na grubość nie większą niż 5mm. Foremką powycinać ciasteczka. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać ciasteczka. Piec ok.15 min w temp.180st.
Lukier- cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny. Sok dodawać stopniowo tyle , aby masa była gęsta. Lukier przełożyć do szprycy (można też łyżeczką) i nakładać na zimne ciasteczka. Zostawić do zastygnięcia.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Wystudzoną przełożyć do szprycy z małym otworkiem. Wycisnąć paseczki na stężały lukier.