Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na imprezę andrzejkową proponujemy upiec słynne włoskie ciasteczka taralli. Można zaserwować je w wersji słonej lub słodkiej – w każdej smakują wybornie. Gwarantujemy, że wasi goście będą nimi zachwyceni, zjedzą je wszystkie ze smakiem.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1680
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 252
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 568
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1680
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 252
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 568
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wlej wino i olej.
Za pomocą robota kuchennego wyrób ciasto. Uformuj je w kulę, zwiń w papier do pieczenia i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.
Po upływie czasu odrywaj małe kawałki. Formuj z nich wałek o grubości 1 cm i długości 15 cm. Następnie sklej ze sobą końce, dociskając lekko palcami.
Każde ciasteczko obtocz delikatnie w cukrze. Ułóż na blaszkę wyłożoną papierem i piecz przez 15-20 minut w 180 stopniach Celsjusza.