Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka z malinowym środkiem i kawałkami białej czekolady. Ciastka są kruche i chrupiące na brzegach, a mięciutkie w środku. Uczulenie na jajka jest dość często spotykane, i takie osoby prawie nie mogą jeść ciast i słodyczy, ponieważ większość ma w składzie jajka. Te ciasteczka nie mają jajek, a przy tym są tak pyszne, że robię je dość często, mimo, że nikt u mnie nie ma alergii na jajka :) Z podanej ilości wyjdzie około 20 sztuk ciastek, zwykle połowę zamrażam przed upieczeniem, a potem mam szybkie przekąski, które można upiec prosto z zamrażarki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Maliny umyć i zostawić do osuszenia na ręczniku papierowym.
Masło, cukier i mleko utrzeć mikserem do białości, wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać czekoladę, wymieszać ciasto - na tym etapie już ręcznie, bo jest dość gęste.
Z ciasta odrywać kawałki około 50 g, spłaszczać i nakładać po około dwie maliny w środek. Ciasto zawinąć i spłaszczyć jeszcze raz, tak żeby maliny były w środku.
Piec w temperaturze 160 °C z termoobiegiem (180 °C grzanie góra-dół) przez około 15-18 min, aż ciasteczka lekko zarumienią się na brzegach. Chwilę chłodzić na blaszce, potem przenieść do na kratkę do wystudzenia.
Część ciastek już z malinami, można zamrozić przed upieczeniem. Piec tak jak świeżo przygotowane, tylko dłużej, około 20-25 min.