Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na szybkie ciastka bez użycia piekarnika
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 593
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 59
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 49
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 593
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 59
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 49
Składniki
W misce mieszamy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Dodajemy do tego pokrojone w kostkę masło oraz jajka i wyrabiamy ciasto. W połowie wyrabiania dodajemy posiekane orzechy (zamiast orzechów można użyć bakalii lub posiekaną czekoladę) i łączymy w jednolitą masę.
Ciasto dzielimy na dwa kawałki i każdy z nich rozwałkowujemy na placki o grubości kilku milimetrów. Za pomocą foremek do ciastek lub szklanki wycinamy ciastka.
Rozgrzewamy suchą patelnię i kładziemy na niej ciastka. Smażymy je po kilka minut z każdej strony na rumiano.