Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na szybkie ciastka bez użycia piekarnika
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
W misce mieszamy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Dodajemy do tego pokrojone w kostkę masło oraz jajka i wyrabiamy ciasto. W połowie wyrabiania dodajemy posiekane orzechy (zamiast orzechów można użyć bakalii lub posiekaną czekoladę) i łączymy w jednolitą masę.
Ciasto dzielimy na dwa kawałki i każdy z nich rozwałkowujemy na placki o grubości kilku milimetrów. Za pomocą foremek do ciastek lub szklanki wycinamy ciastka.
Rozgrzewamy suchą patelnię i kładziemy na niej ciastka. Smażymy je po kilka minut z każdej strony na rumiano.