Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane ciasteczka z borówką nasączoną miodem pitnym, białą czekoladą i orzechami laskowymi.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31269
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31269
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Borówki zalewam miodem pitnym /do wypełnienia kubka/. Podgrzewam i odstawiam. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i solą. Łączę z płatkami owsianymi. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza.
Masło ucieram z cukrem. Dodaję jajo i miksuję. Dodaję mleko. Mieszam do połączenia. Powoli mieszam z mąką. Czekoladę i orzechy siekam. Mieszam z masą. Odsączam borówkę i łączę z ciastem owsianym. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Formuję kulki wielkości moreli, nakładam na blache i przygniatam delikatnie /ciastka urosną, należy zachować odstęp/. Piekę 20 minut. Studzę.