Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane ciasteczka z borówką nasączoną miodem pitnym, białą czekoladą i orzechami laskowymi.
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1258
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1456
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 729
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 153
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1258
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1456
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 729
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 153
Składniki
Borówki zalewam miodem pitnym /do wypełnienia kubka/. Podgrzewam i odstawiam. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i solą. Łączę z płatkami owsianymi. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza.
Masło ucieram z cukrem. Dodaję jajo i miksuję. Dodaję mleko. Mieszam do połączenia. Powoli mieszam z mąką. Czekoladę i orzechy siekam. Mieszam z masą. Odsączam borówkę i łączę z ciastem owsianym. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Formuję kulki wielkości moreli, nakładam na blache i przygniatam delikatnie /ciastka urosną, należy zachować odstęp/. Piekę 20 minut. Studzę.