Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka owsiane z dodatkiem masła orzechowego i czekolady. Można poudawać, że skoro owsiane, to zdrowe. ;-)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Masło i masło orzechowe zmiksować na puszystą masę. Dodać cukier, ekstrakt i jajko, zmiksować ponownie. Następnie wmiksować mąkę i proszek. Pokroić na drobne kawałki czekoladę, dodać wraz z płatkami owsianymi do masy i wymieszać łyżką.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, z ciasta formować kulki, ułożyć je w odstępach na blasze i spłaszczyć ręką lub szpatułką. Piec 10-12 minut w temperaturze 175 stopni.