Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i sycące ciastka owsiane bez cukru. Pychotka!
Smaki Grecji!
Odsłon: 38
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1121
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 152
Smaki Grecji!
Odsłon: 38
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1121
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 152
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Utrzyj masło ze stewią. Dodaj jajko, aromat waniliowy, płatki owsiane i wszystko wymieszaj.
Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia, dodaj do reszty masy. Na koniec wlej mleko, wsyp rodzynki i ponownie dobrze wymieszaj.
Ciasto nakładaj łyżką na blaszce wyłączonej papierem w odpowiednio dużej odległości tak, aby nie pozlepiały się podczas pieczenia. Delikatnie spłaszcz je, uklepując widelcem.
Ciastka piecz przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. Przed podaniem poczekaj, aż ostygną.