Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na dobry pierniczek do kawy.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22922
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 411
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104614
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22922
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 411
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104614
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Składniki
Wykonanie: Kawę zaparzyć, wlać miód i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku wlać wystudzony miód z kawą. Wsypać mąkę z sodą, dodać sztywno ubitą pianę z białek, lekko wymieszać i wsypać orzechy lecz nie koniecznie. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. W międzyczasie ugotować syrop z cukrami i wodą- odstawić dodać sok z cytryny . Gdy zacznie gęstnieć dodać masło, kakao, rozetrzeć na gładką masę i posmarować upieczony przestudzony piernik. Następnie wycinać foremką serca , kroić na pół ,smarować powidłem i zlepiać . Można dodatkowo ozdobić np. pisakami żelowymi, a pozostały piernik fantazyjnie drobno pokroić i wykorzystać do kawy.