Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciastka o niesamowitym smaku, to nie są typowe pierniki
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4670
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1885
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4670
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1885
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia , piekarnik rozgrzewamy do 200 * C .Miód rozpuszczamy z mlekiem, można go podgrzac , i potem ostudzić.W misce mieszamy wszystkie suche składniki.Dodajemy do suchej masy masło i rozdrabniamy palcami na " grubą kaszę ".
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z ostudzonym miodem z mlekiem. Wlewamy do mąki i mieszamy
Na blaszkę kładziemy łyżeczką nieduże placuszki, daleko od siebie bo bardzo się rozrastają .Dekorujemy migdałami lub płatkami. Pieczemy ok. 15 min.Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.