Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciastka o niesamowitym smaku, to nie są typowe pierniki
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13270
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13270
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia , piekarnik rozgrzewamy do 200 * C .Miód rozpuszczamy z mlekiem, można go podgrzac , i potem ostudzić.W misce mieszamy wszystkie suche składniki.Dodajemy do suchej masy masło i rozdrabniamy palcami na " grubą kaszę ".
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z ostudzonym miodem z mlekiem. Wlewamy do mąki i mieszamy
Na blaszkę kładziemy łyżeczką nieduże placuszki, daleko od siebie bo bardzo się rozrastają .Dekorujemy migdałami lub płatkami. Pieczemy ok. 15 min.Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.