Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciastka o niesamowitym smaku, to nie są typowe pierniki
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 173
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 440
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 173
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 440
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia , piekarnik rozgrzewamy do 200 * C .Miód rozpuszczamy z mlekiem, można go podgrzac , i potem ostudzić.W misce mieszamy wszystkie suche składniki.Dodajemy do suchej masy masło i rozdrabniamy palcami na " grubą kaszę ".
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z ostudzonym miodem z mlekiem. Wlewamy do mąki i mieszamy
Na blaszkę kładziemy łyżeczką nieduże placuszki, daleko od siebie bo bardzo się rozrastają .Dekorujemy migdałami lub płatkami. Pieczemy ok. 15 min.Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.