Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W domu uwielbiamy podjadać ciasteczka. Te są bardzo smaczne i aromatyczne.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164799
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164799
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę , posiekać z chłodnym masłem, dodać cukier, zrobić kruszonkę. Z wyparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę, dodać żółtko i szybko zagnieść ciasto. Zagniecione gładkie ciasto wkładamy do woreczka i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto wyjmujemy z lodówki bezpośrednio przed wałkowaniem Ciasto wałkujemy na grubość ok. 1 cm. Wykrawamy z niego różne wzorki, do całkowitego wykorzystania ciasta. Wyparzamy limonkę i na ciastka ścieramy skórkę , lekko dociskamy. Ciasteczka pieczemy w 180 C do lekkiego zbrązowienia.