Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, które smakują dokładnie tak, jak te ze sklepu. Są proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Dodatek sezamu nadaje im chrupkości i ciekawego smaku. Dzięki użyciu cukru kokosowego są mniej kaloryczne.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 305
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 305
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Płatki owsiane wraz z sezamem zblenduj - nie muszą być zmiksowane na pył.
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodaj zblendowane płatki z sezamem, cukier, masło i mleko. Ze składników wyrób ciasto, uformuj z niego kulę, zawiń w papier do pieczenia i włóż do lodówki na 45 minut.
Po upływie czasu wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj na grubość około 5 mm.
Za pomocą szklanki lub foremek wykrawaj okrągłe ciasteczka.
Układaj je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 15 minut, do zarumienienia.
Czekoladę roztop wraz z olejem kokosowym. Gotową polewą posmaruj spód każdego ciasteczka. Odstaw do zastygnięcia.