Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasteczka w kształcie kulek. Przypominają śnieżne kulki, bo mocna są obtoczone cukrem pudrem. Ciastka są kruche, a w smaku delikatnie wyczuwalny jest cynamon. Polecam je do przygotowania wspólnie z dziećmi.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6884
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242717
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6884
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242717
Składniki
Masło utrzeć wraz z cukrem pudrem na pusztą masę, następnie dodać cukier waniliowy, cynamon, sól oraz mąkę i zagnieść ciasto. Na koniec dodać orzechy i ponownie zagnieść ciasto.
Z ciasta odrywać kawałki ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie włożyć do zamrażalnika na 10 min.
Po tym czasie kulki piec 15 – 18 minut w temperaturze 180 stopni. Z wierzchu kulki mają pozostać jasne, jeśli spód będzie ciemniejszy znaczy, że kulki już są upieczone.
Ciepłe kulki obtoczyć w cukrze pudrze, następnie obtaczać jeszcze dwa razy ostudzone kulki.