Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasteczka w kształcie kulek. Przypominają śnieżne kulki, bo mocna są obtoczone cukrem pudrem. Ciastka są kruche, a w smaku delikatnie wyczuwalny jest cynamon. Polecam je do przygotowania wspólnie z dziećmi.
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1353
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 713
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5596
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 930
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1353
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 713
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5596
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 930
Składniki
Masło utrzeć wraz z cukrem pudrem na pusztą masę, następnie dodać cukier waniliowy, cynamon, sól oraz mąkę i zagnieść ciasto. Na koniec dodać orzechy i ponownie zagnieść ciasto.
Z ciasta odrywać kawałki ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie włożyć do zamrażalnika na 10 min.
Po tym czasie kulki piec 15 – 18 minut w temperaturze 180 stopni. Z wierzchu kulki mają pozostać jasne, jeśli spód będzie ciemniejszy znaczy, że kulki już są upieczone.
Ciepłe kulki obtoczyć w cukrze pudrze, następnie obtaczać jeszcze dwa razy ostudzone kulki.