Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasteczka w kształcie kulek. Przypominają śnieżne kulki, bo mocna są obtoczone cukrem pudrem. Ciastka są kruche, a w smaku delikatnie wyczuwalny jest cynamon. Polecam je do przygotowania wspólnie z dziećmi.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Masło utrzeć wraz z cukrem pudrem na pusztą masę, następnie dodać cukier waniliowy, cynamon, sól oraz mąkę i zagnieść ciasto. Na koniec dodać orzechy i ponownie zagnieść ciasto.
Z ciasta odrywać kawałki ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie włożyć do zamrażalnika na 10 min.
Po tym czasie kulki piec 15 – 18 minut w temperaturze 180 stopni. Z wierzchu kulki mają pozostać jasne, jeśli spód będzie ciemniejszy znaczy, że kulki już są upieczone.
Ciepłe kulki obtoczyć w cukrze pudrze, następnie obtaczać jeszcze dwa razy ostudzone kulki.