Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka orzechowo-owsiane tłuczkiem do mięsa tłuczone. Wspaniale smakują, długo się przechowują, no i po prostu są smaczne.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4604
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4066
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 20
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4604
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4066
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 20
Składniki
Płatki lekko prażymy na suchej patelni. Orzechy z płatkami delikatnie rozdrabniamy z robocie, dodajemy resztę składników, mieszamy.
Zagniatamy ciasto rękami, dzielimy na dwie części, jedną chowamy do lodówki z drugiej robimy kilkanaście kuleczek. Wielkość ciasteczek nie ma znaczenia , grubsze i cieńsze smakują tak samo dobrze. Kuleczki rozkładamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i każdą lekko rozpłaszczamy tłuczkiem do mięsa. Ciasteczka w zależności od grubości pieczemy do lekkiego przyrumienienia od 15 do 25 minut. Bardzo dobrze przechowują się w blaszanych pudełkach, szklanych i plastykowych pojemnikach.