Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekendowe słodkości do kawki. Ciasto twarogowe a do tego czarne jagody, pyszności po prostu...
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 89
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 177
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1250
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 89
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 177
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1250
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Składniki
Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i rozdrobniony widelcem twaróg, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Jagody wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną.
Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie wysypanym mąką, na grubość około 0,5 cm. Szklanką wycinać kółka, na środku zrobić lekkie wgłębienia (użyłam do tego dno kieliszka).
Brzegi ciastek posmarować rozmąconym jajkiem, na środku kłaść po łyżeczce jagód.
Ciastka ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.