Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekendowe słodkości do kawki. Ciasto twarogowe a do tego czarne jagody, pyszności po prostu...
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5864
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 522
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37316
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2593
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 250
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5864
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 522
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37316
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2593
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 250
Składniki
Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i rozdrobniony widelcem twaróg, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Jagody wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną.
Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie wysypanym mąką, na grubość około 0,5 cm. Szklanką wycinać kółka, na środku zrobić lekkie wgłębienia (użyłam do tego dno kieliszka).
Brzegi ciastek posmarować rozmąconym jajkiem, na środku kłaść po łyżeczce jagód.
Ciastka ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.