Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi 89 pysznych ciasteczek. Pyszne! Dobre na szkolną przekąskę! Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7223
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7223
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku zagniatamy ciasto. Robimy kulę dajemy do woreczka i wkładamy na 30 minut do lodówki. Beza: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 milimetrów. Wykrawamy foremkami ciasteczka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Na każde ciastko dajemy troszkę piany i posypujemy orzechami. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Gotowe można sklejać marmoladą lub pozostawić bez żadnej masy.