Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi 89 pysznych ciasteczek. Pyszne! Dobre na szkolną przekąskę! Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku zagniatamy ciasto. Robimy kulę dajemy do woreczka i wkładamy na 30 minut do lodówki. Beza: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 milimetrów. Wykrawamy foremkami ciasteczka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Na każde ciastko dajemy troszkę piany i posypujemy orzechami. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Gotowe można sklejać marmoladą lub pozostawić bez żadnej masy.