Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciastka z ciasta francuskiego z serem i owocami. Ciastka są proste i szybkie w przygotowaniu i bardzo ładnie prezentują się na stole, polecam wypróbować przepis.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2916
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 660
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 207
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 865
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 300
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2916
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 660
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 207
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 865
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 300
Składniki
Najpierw przygotuję ser: Ser przeciskam przez praskę lub rozdrabniam dokładnie blenderem. Następnie do sera dodaję żółtko, cukier, cukier waniliowy, sok z cytryny i całość miksuję przez chwilę tak żeby powstała jednolita masa - masa serowa jest gotowa.
Końcowe przygotowanie ciastek: Ciasto francuskie dzielę na 6 lub 8 kwadratu. Następnie kawałek ciasta nacinam po przekątnej około 1 centymetra od brzegu i przeplatam. Tak uformowane ciastka układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek ciasta nakładam masę serową i na górze masy układam owoce. Brzeg ciastka maluję białkiem i posypuję cukrem.
Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 14 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Ciastka z ciasta francuskiego z owocami są gotowe, można podawać. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa