Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo podobne do popularnych piegusek, ale zamiast kawałków czekolady są drażetki, zwane również lentylkami.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1047
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 58
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1047
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 58
Składniki
Do miski wkładamy miękką margarynę, dodajemy cukier puder i cukier wanilinowy. Ucieramy to na gładką masę. Do powstałej masy wbijamy jajka i wlewamy kilka kropel aromatu do pieczenia. Miksujemy.
W osobnej misce mieszamy ze sobą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszane składniki dodajemy stopniowo do miski, w której miksowane były pozostałe składniki (ciągle miksując). Powstała masa powinna być bardzo gęsta.
Do miski z ciastem wsypujemy drażetki i mieszamy je dokładnie łyżką.
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia kładziemy łyżką ciasto i lekko je spłaszczamy. Ciastka najlepiej układać w odstępach, bo w czasie pieczenia będą trochę rosły. Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je ok. 15 minut. Z podanej porcji wychodzi ok. 23 sztuki.