Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1962
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3802
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1962
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3802
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Składniki
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Rozpuścić margarynę, pozostawić do ostygnięcia. Cukier puder utrzeć na jednolitą masę z tłuszczem. Sodę oczyszczoną wymieszać z mąką. Dodać do tłuszczu z cukrem i razem połączyć.
Z ciasta dłońmi uformować ok. 50 małych kuleczek (lub mniej większych) Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej kulki, delikatnie spłaszczając dłonią.
Ciastka piec na środkowym poziomie piekarnika ok. 5 minut każdą porcję (lub jeśli robicie większe ciastka tak jak moje 10-15 minut). Następnie zdjąć z blachy i zostawić do ostygnięcia. Ostudzone ciastka posmarować dżemem i złożyć po dwa razem.