Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 646
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 145
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 646
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 145
Składniki
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Rozpuścić margarynę, pozostawić do ostygnięcia. Cukier puder utrzeć na jednolitą masę z tłuszczem. Sodę oczyszczoną wymieszać z mąką. Dodać do tłuszczu z cukrem i razem połączyć.
Z ciasta dłońmi uformować ok. 50 małych kuleczek (lub mniej większych) Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej kulki, delikatnie spłaszczając dłonią.
Ciastka piec na środkowym poziomie piekarnika ok. 5 minut każdą porcję (lub jeśli robicie większe ciastka tak jak moje 10-15 minut). Następnie zdjąć z blachy i zostawić do ostygnięcia. Ostudzone ciastka posmarować dżemem i złożyć po dwa razem.