Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto krucho - drożdżowe. Z podanego przepisu wyszło ponad 40 ciastek. Ciasteczka przygotowuje się dzień wcześniej bo ciasto musi przez noc być w lodówce.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5022
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1902
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 51
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5022
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1902
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 51
Składniki
Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite i gładkie ciasto. Uformować kulę z ciasta, zawinąć w folię i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia obrać jabłka pokroić, na ćwiartki i posypać cynamonem. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na placek o grubości 2 – 4 mm. Szklanką wykrawać kółka. Na jedną połowę krążka nałożyć jabłko z cynamonem i przykryć drugą połową. Tak samo jak przy klejeniu pierogów. Sklejamy brzegi ze sobą z obu stron jabłka, pozostawiając otwór.
Gotowe ciasteczka ułożyć w niewielkich odstępach na wyłożonej papierem blaszce. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 – 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)