Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka, które świetnie sprawdzą się na świątecznym stole. Ciastka z kardamonem są łatwe i można je wykonać szybko w wolnej chwili. Sukces gwarantowany :)
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22380
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 196
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22380
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 196
Składniki
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą część rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm (lub mniej, jeśli wolicie cienkie ciastka) i wykrawamy dowolne kształty. Ciastka układamy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 170 °C. Jeśli wolicie bardziej przypieczone ciasteczka, to można je potrzymać w piekarniku chwilę dłużej. Z podanych składników wyjdzie około 15 ciasteczek. Smacznego :)